« Αναγνώρισε και τίμησε το συναίσθημά σου αφήνοντάς το

ν’ ανθίσει.»

Ο Σάββας Σαβριάδης είναι Ψυχοθεραπευτής και Κοινωνικός Λειτουργός με έδρα του τα Πετράλωνα Αττικής, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από την περιφερειακή ενότητα Πειραιά με αριθμό πρωτοκόλλου 4402 και τακτικό μέλος στον Σύλλογο Κοινωνικών λειτουργών Ελλάδος (Σ.Κ.Λ.Ε.). Αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής εργασίας Πατρών.

Η μεταπτυχιακή του εκπαίδευση πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών στην «Ειδική αγωγή και την εκπαίδευση» και όραμά του μέσα από αυτό το πρόγραμμα είναι η μείωση της φαρμακολογίας μέσω της ψυχοθεραπείας και η ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων.

Οι θεραπευτικές προσεγγίσεις στις οποίες έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόζει είναι η γνωσιακή -συμπεριφορική ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας στην Αττική σύμφωνα με την Academy of Cognitive Therapy (A.C.T.) & British Association for Counselling and Psychotherapy (B.A.C.P.). Επιπροσθέτως έχει λάβει εκπαίδευση στην προσωποκεντρική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία – Person Centerd Counseling & Psychotherapy University of Stathclyde, συνδυάζοντας στοιχεία και από τις δυο προσεγγίσεις εξατομικευμένα σύμφωνα με τις θεραπευτικές ανάγκες που ανακύπτουν κατά την έναρξη της θεραπείας.

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία.

Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία

Υπηρεσίες

Υπηρεσίες

Δείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να δουλέψουμε μαζί.

Δείτε τις υπηρεσίες

Επαγγελματική εμπειρία.

Η κλινική του εμπειρία αφορά την υποστήριξη ατόμων με ευαλωτότητα, την ψυχοσυναισθηματική ανακούφιση ανθρώπων με ενεργή ψυχοπαθολογία και του άμεσου υποστηρικτικού περιβάλλοντος τους.

Η επαγγελματική του εμπειρία εκτείνεται σε μονάδες κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας ατόμων με υψηλό ποσοστό ευαλωτότητας που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπευτικής υποστήριξης. Έχει διατελέσει, κατά το παρελθόν, επιστημονικά υπεύθυνος σε ξενώνα ανηλίκων για την Eκκλησία της Ελλάδος, συντονιστής σε φορείς μεριμνάς ανηλίκων «Πράξη Αγάπης», συντονιστής σε δομές φιλοξενίας άστεγου πληθυσμού – Κοινωνικό Υπνωτήριο για τον όμιλο της UNESCO, δημιουργός και συντονιστής online ιστοσελίδας σχετικά με την παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών μέσω κοινωνικών δράσεων σε κοινωνικούς φορείς προστασίας, μέριμνας και πρόνοιας, παρέχοντας συνεδρίες ψυχοσυναισθηματικής
 ενδυνάμωσης και φροντίδας ευπαθών κοινωνικών ομάδων με την βοήθεια εξωτερικών συνεργατών καλλωπισμού.

Επιπλέον, στα πλαίσια της ακαδημαϊκής του πορείας έχει αναπτύξει δράση σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας και μέριμνας όπως η εταιρία προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιών και ενηλίκων ΙΡΙΣ, σχολικές μονάδες ειδικής εκπαίδευσης διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών, ο κοινωνικός οργανισμός του Δήμου Πατρών σε προγράμματα συστηματικής και οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας σε άτομα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και το κατάστημα κράτησης και σωφρονισμού Β’ τύπου Αγ. Στεφάνου.

Τα σεμινάρια τα οποία έχει παρακολουθήσει αφορούν την γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, την προσωποκεντρική συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία, το τραύμα του θεραπευτή και των επαγγελματιών ψυχικής υγείας, τον σχεδιασμό και συντονισμό ομάδων θεραπείας, την υποστήριξη θυμάτων βίας και κακοποίησης, την πρόληψη και αντιμετώπισης της επαγγελματικής εξουθένωσης, την κλινική ύπνωση και τις θεραπευτικές της εφαρμογές, την υποστήριξη γονέων και εφήβων από την χρήση – τον εθισμό του διαδικτύου και του gaming, την υποστήριξη ενηλίκων – ανηλίκων με αυτοτραυματιστικά – αυτοκαταστροφικά χαρακτηριστικά.

Σεμινάρια.

Εθελοντισμός.

Έχει αναπτύξει εθελοντική δράση, παρέχοντας αφιλοκερδώς, υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές, σε κέντρα φιλοξενίας αστέγου πληθυσμού, σε κέντρα μέριμνας και φροντίδας ανηλίκων, καθώς επίσης και σε οργανωμένες παρεμβάσεις πρωτοβάθμιας υποδοχής και φροντίδας προσφύγων ενηλίκων – ανηλίκων και οικογενειών.

«Αναγνώρισε και τίμησε το συναίσθημά σου αφήνοντάς το ν’ ανθίσει.»

«Αναγνώρισε και τίμησε το συναίσθημά σου αφήνοντας το ν’ανθίσει».